Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA 10 MİLYON İMZA KAMPANYASI İÇİN STANT AÇILDI…   
SAMSAT’TA 10 MİLYON İMZA KAMPANYASI İÇİN STANT AÇILDI…

Eğitim-Bir Sen Samsat Temsilciliği tarafından kamuda kıyafet özgürlüğü için “10 Milyon İmza Kampanyası” kapsamında stant açıldı.

 

Kamu hizmetinin etkinliliği ve verimliliği ile ilgisi bulunmayan, son dönemde yoğunlaşan demokratikleşme ve sivilleşme çabalarıyla örtüşmeyen, hepsinden önemlisi doğrudan milletin egemenliğini hedef alan yönetmeliğin değiştirilmesi gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Samsat İlçe Temsilcisi Mustafa Tepe, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ürünü olarak nitelendirdiğini “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik” in halen yürürlükte olduğunu belirtti.

 

Tepe şunları söyledi; “Kamu görevlilerinin inançlarının gereğini yapmasını engelleyen hükümleri ile anayasaya, uluslararası sözleşmelere, demokrasi kültürüne ve insan onuruna aykırı hükümler içeren söz konusu yönetmeliğin özellikle 5. maddesinde yer verilen sınırlamaların kaldırılması ve başta kadın kamu görevlilerinin inançlarının gereği olan başörtüsüyle görev yapmalarını mümkün kılacak şekilde düşünce ve kanaat hürriyeti ile din ve vicdan özgürlüğünü gerçek anlamıyla kullanılabilmesi çerçevesinde anılan yönetmelikte gerekli değişikliklerin yapılmasını istiyoruz.” dedi.

 

İlçede kurulu bulunan diğer sivil toplum kuruluşlarının da kampanyaya destek vermesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Tepe, söz konusu yönetmeliğin değiştirilmesinin artık kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 25 Ocak 2013 22:24, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri