Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERADIYAMANLILAR VAKFI ÜYELERİ SAHABE’Yİ ZİYARET ETTİLER.   
ADIYAMANLILAR VAKFI ÜYELERİ SAHABE’Yİ ZİYARET ETTİLER.

Merkezi İstanbul'da bulunan Adıyamanlılar Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan b. Muattal kabrini ziyaret ederek, burada yürütülmek istenen proje hakkında bilgi aldılar.

 

Adıyamanlılar Eğitim Kültür ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman 21 ve 22 dönem milletvekili, Vakıf Onursal Kurucu Üyesi Mahmut Göksu ve bir grup vakıf üyesi Sahabe kabrinde incelemelerde bulunarak Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ve Belediye Başkanı Yusuf Fırat’tan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 

Vakıf Başkanı Ömer Özkartal, her ne kadar Vakfın merkezi İstanbul'da olsa da Adıyaman sınırları içerisinde yürütülen her güzel çalışmayı desteklediklerini, bunların başında da Sahabe Safvan b. Muattal kabrinde yürütülecek olan projenin hayata geçirilmesi olacağını belirtti.

 

Vakıf Onursal Kurucu Üyesi Adıyaman 21 ve 22. dönem Milletvekili Mahmut Göksu ise Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan b. Muattal hazretlerinin türbesini ziyaret ettiklerini ve yapılacak olan külliye konusunda ilgililerden bilgiler aldıklarını belirterek bu çalışmanın Adıyaman turizmine çok büyük katkılar yapacağını, bu nedenle bu projeye gerekli her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

 

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Anadolu coğrafyasında yerleri kesin delillere dayalı olarak bilinen iki sahabeden biri olan Sahabe Safvan b. Muattal kabrinin Samsat ilçesinde olmasından dolayı mutlu olduklarını, bu alanın dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade etti.

 

Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, projenin hayata geçirilmesi çalışmalarının hızla yürütüldüğünü, projenin en büyük parçası olan cami inşaatı temelinin kutlu doğum etkinlikleri kapsamında atılmasının planlandığını belirtti.

 

Sündük, “Sahabe kabri oldukça dar bir alanda bulunuyor. Alanın genişletilmesi için gerekli tahsis çalışmaları yürütülmektedir. Projenin ileride rahatlıkla yürütülebilmesi için şu anda yürüttüğümüz ön çalışmalar büyük önem arz etmektedir. Bu işler bittikten sonra kısım kısım projemiz hayata geçirilecek ve özlemini çektiğimiz turizm hareketliliği sağlanacaktır. Bu çalışmalar için bizleri destekleyen ve bir çok aşamasını ise bizzat yürüten Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a çok teşekkür ediyoruz. Yine emeği geçen İlçemiz Belediyesi, ilçe Müftülüğümüz personeli ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 25 Ocak 2013 20:36, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri