Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERALMAN UZMANLAR SAMSATLI ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERDİ   
ALMAN UZMANLAR SAMSATLI ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERDİ

             Samsat ilçesinde oluşturulan Çiftçi Eğitim Merkezi’nin çalışmaları kapsamında iki Alman Uzman tarafından 50 çiftçiye eğitim verildi.           

           Kaymakamlık Cumhuriyet Konferans Salonunda verilen eğitim toplantısına Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Proje Koordinatörü Ramazan AKSOY, ÇEHİM Müdürü Suphi Daş, İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanları ve 50 çiftçi katıldı.        

               Alman Veteriner Hekim Dr. H.Rüdiger Wolf ve Monfred Neumann tarafından verilen “Süt ineği ve buzağılarının bakım şartlarının iyileştirilmesi” konulu toplantıda AB standartlarında süt nasıl olmalıdır, süt ineğinden daha fazla süt elde edebilmenin yolları, temizlik kurulları, soğutma sistemi, sütte olması gereken oranlar, çevre kurallarına uyum gibi konular işlendi.             

               H.R.Wolf, “Almanya’da çocuk yaşlarda hayvancılık eğitimi verilir ve üç yıllık eğitimden sonra başarılı olanlar çiftçi olabilir. Aile içerisindeki en çalışkan ve zeki çocuk genellikle çiftçiliğe, özellikle de hayvancılığa yönlendirilir. Bu durum AB’ nin de ön şartlarından biridir.” şeklinde konuştu.             

                  Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise yaptığı açıklamada “Ülkemizde hayvancılık alanında ciddi ve hızlı bir değişim yaşanmaktadır. Modern anlamda hayvancılığın nasıl yapıldığının uygulamada gösterilmesi için Kaymakamlığımızca yapılan bu proje kapsamında teorik ve uygulamalı pratik bilgiler verilmektedir. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen benden önceki Kaymakam arkadaşlarıma ve projeyi yürüten teknik arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.




Gönderen Editör, Pazartesi, 26 Şubat 2007 15:37, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri