Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA KIŞ ESNAFI OLUMSUZ ETKİLİYOR…   
SAMSAT’TA KIŞ ESNAFI OLUMSUZ ETKİLİYOR…

        Adıyaman’ın Samsat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren esnaflar kış aylarından olumsuz etkilendiklerini ifade ettiler.

 

Kış aylarının gelmesi ve havaların yağışlı geçmesi ile birlikte Samsat ilçesinde ticari hayatın durma noktasına geldiği, esnafların kira, vergi, sigorta ve diğer giderlerini karşılayamadıkları bildirildi.

 

Samsat ilçe merkezinde market işletmeciliği yapan Seyfettin Çelik, Samsat ilçesi ve bağlı köylerinde oturan vatandaşların genellikle yaz aylarında ilçe dışında çalıştıklarını, kışlık ihtiyaçlarını da Adıyaman merkezi veya başka yerlerde temin ettiklerini belirterek, özellikle kış aylarında Samsat’ta hizmet veren esnafların çok zor durumda kaldıklarını ifade etti.

 

İki-üç gün içerisinde tüketilmesi gerekli olan sebze ve meyvelerin satılamadığını, birçoğunun atıldığını belirten Çelik, vatandaşlar fiyatların pahalılığından, esnaflar da vatandaşların Samsat’ta alış veriş yapmadıklarından yakındığını belirtti.

 

Çelik şunları söyledi; “Yaz aylarında bir hareketlilik olmakla birlikte kış aylarında çok zor durumda kalıyoruz. Havaların soğuk ve yağışlı olması nedeni ile köylerde ikamet eden vatandaşlarımız ilçeye gelmemekte, genellikle seyyar satıcılardan alış veriş yapmaktadırlar. Bir işletmenin hiçbir geliri olmasa bile zorunlu giderleri var. Mesela vergi, sigorta, kira, bazı işyerlerinde çırak veya işçi gibi maliyetler var. Bunları karşılamakta zorluk çekiyoruz. Çek ve senetlerimizi aksatıyoruz. Halden aldığımız birçok sebze ve meyve satılmayınca çöpe gidiyor. Zaten ilçede işsizlik olduğu için sattığımız mallar veresiye gidiyor ve bu borçlar ancak yazın ödenebiliyor. Devletimizin küçük esnafa yardımcı olması gerekir.” dedi.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 19 Aralık 2012 08:54, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri