Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’A HAYAT GELİYOR…   
SAMSAT’A HAYAT GELİYOR…

        SAMSAT TOPRAKLARINI SUYLA BULUŞTURACAK SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ…

         Samsat ilçesinde 1997 yılında yapımına başlanan Samsat Sulama Pompaj İstasyonu birinci kısım inşaatı bitirilerek deneme amaçlı kanallara su verildi.

          Adıyaman Valisi Halil Işık, Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, DSİ XX. Bölge Müdürü Remzi Ertek, Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Tosun, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Doğan, Samsat Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan, Doğan Aksel A.Ş. Genel Müdür Vekili Erol Ürgüplü, Samsat Ziraat Odası Başkanı Hidayet Daş ve diğer yetkililerin katılımı ile gerçekleştirilen törende DSİ Adıyaman Şube Müdürü M.Emin Ertürk teknik bilgiler sundu.

            Ertürk açıklamasında, Samsat Sulama Pompaj İstasyonunun 2007 yılı birim fiyatları ile 51.600.000 YTL olduğunu, yapılan çalışma ile şimdilik 300 hektarlık alanın sulanabileceğini, yıl içerisindeki çalışmalarla birlikte 560 hektarlık alanın sulanacağını belirtti. Ertürk açıklamasında “1998-2002 yılları arasında yüzde 30’luk fiziki gerçekleştirime sağlanmış olup son dört yılda yüzde 49’ luk gerçekleştirme sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.   

            DSİ XX. Bölge Müdürü Remzi Ertek ise yaptığı açıklamada, “Samsat Pompaj Sulaması 8337 hektar sahayı kapsamaktadır. Mevcut keşfi ile iş bitirilemeyecek olup, Yüzde 30 muhtemel keşif artışına ihtiyaç vardır. Kanallara su verebilmenin sevincini yaşamaktayız. Ülkemize ve Adıyaman’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

            Samsat Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan “Devletimiz Samsat halkına cefa borcunu ödemiştir. Son dört yılda yapılan çalışmalar geçmiş yıllara oranla kat kat olmuştur. İlçemiz insanlarına hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

            Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı “Bu yılki ürünlerin sulanabilecek olması yöre halkımız için sevindirici bir olay olmakla birlikte, bu proje ülkemiz için bir kazanımdır. Bu mutlu tabloya şahit olmak bizleri gururlandırmış ve sevinmiştir” şeklinde görüşlerini ifade etti.

            İstasyon binasında incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Adıyaman Valisi Halil Işık hayırlı olsun dilekleri ile düğmeye basarak kanallara su verdi.

            Yetkililer ve vatandaşlar ile birlikte kanallardan suyun fışkırdığını izleyen Vali Işık, “Bu tablo bizim için bir özlemdi. Test çalışması bile olsa bu mutlu tabloyu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimiz için sevindirici bir durum. Başta DSİ yetkilileri ve yüklenici firma olmak üzere emeği geçen bütün her kese teşekkür ediyorum.” dedi.




Gönderen Editör, Perşembe, 08 Şubat 2007 06:21, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri