Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABE PROJESİNE HIZ VERİLECEK…   
SAHABE PROJESİNE HIZ VERİLECEK…

          Adıyaman Valiliği, Samsat Kaymakamlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın organize ettiği Sahabe Safvan bin Muattal Projesi kapsamında, Kuran kursu, hafızlık kursu, camii, otopark gibi tesislerin yapımı için toplantı düzenlendi.

 

Samsat Kaymakamlığı makamında gerçekleştirilen toplantıya Samsat Kaymakamı İsmail Sündük’ün yanı sıra, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı Mazhar Bilgin, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve Samsat İlçe Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak katıldı.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, projenin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak gelinen son noktayı değerlendirdiklerini ve alanda yapılması düşünülen caminin temelinin atılması ile ilgili olarak, altyapı çalışmalarının tamamlanması için fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi.

 

Sündük, “Türkiye'de yeri sağlam kaynaklara dayalı olarak kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Safvan bin Muattal kabrinde yapılması planlanan proje konusunda gelinen son noktayı değerlendirdik. Alanın tahsisi ve diğer bürokratik işlemlerde son noktaya gelmiş bulunmaktayız. 7 bin kişilik cami yapımı işinin temel atılması ile ilgili çalışmalara başlayacağız. Sayın Valimiz ve Türkiye Diyanet Vakfı bu konuda yapılması gereken her türlü çalışmalı yapmaktadırlar. Kaymakamlık ve İlçe Müftülü olarak ta bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı Mazhar Bilgin ve Adıyaman İl Müftümüzle birlikte alanda gerekli incelemeleri yaptık. Bu konuda yakın bir tarihte somut adımlar atacağız. ” dedi.

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 23 Kasım 2012 14:58, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri