Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA SİGARA DENETİMİ YAPILDI…   
SAMSAT’TA SİGARA DENETİMİ YAPILDI…

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde cafe, kahvehane ve diğer işyerlerinde tütün ve tütün mamulleri kullanımı ile ilgili olarak habersiz denetim yapıldı.

 

Devlet Hastanesi Personeli Nazif Durmaz ve Murat Öztürk ile Polis Memuru Yücel Ergenekon’dan oluşan komisyon tarafından yapılan denetimlerde, iş yeri sahiplerince kapalı ortamda sigara içilmesini engelleyecek tüm önlemleri aldıkları ve sigara yasağına uydukları tespit edildiği bildirildi.

 

Denetimlerde, iş yerlerinde asılı bulundurulması zorunlu olan sigara yasağını gösteren afişlerin olup olmadığına, yasal ölçülere uygunluğuna, etrafta küllükler ve sigara izmaritlerinin olup olmadığına bakıldığı belirtilerek, iş yeri sahiplerinin 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamulleri ile ilgili kanun gereği kanuna muhalefet edenlere cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı.

 

Kapalı alanda sigara içenlere 83 TL, iş yerinde sigara içirenlere ise 5 bin 513 TL’ye varan para cezalarının uygulanacağı konularında yasal uyarıların yapıldığı denetimlerin belli aralıklarla ve habersizce yapılmaya devam edileceği ifade edildi.

 

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yunus Emre Türemiş yaptığı açıklamada, ”Sağlık Bakanlığı, tütünle mücadele faaliyetleri kapsamında ihbar ve şikâyetlerin değerlendirilmesi, rutin denetimlerin anlık olarak takibi ve raporlanmasını sağlamak amacıyla tablet PC dönemini başlattı. Bu kapsamda Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi (DHSDS) hazırlandı. Ankara’da gerçekleştirilen pilot uygulama sonrasında ülke genelinde kullanıcı eğitimleri verildi. Eylül ayı içerisinde DHSDS kapsamında kullanılan tablet bilgisayarların dağıtımı yapıldı. Bu kapsamda tablet bilgisayarlardan biri de Samsat İlçemize gönderildi. GPS ve GSM/GRPS teknolojilerinin kullanıldığı sistem ile denetim ekipleri sayısal haritalar üzerinden izlenecek. Ekiplerin acil durum uyarıları, ihbar kayıtları iletilecek ve raporlanacak. Adıyaman Sağlık Müdürlüğü adına İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele konusunda denetim ekiplerimizle emniyet güçlerinin de desteğiyle denetimler yapılmaktadır. İlçe sigara denetimlerini çok aktif bir biçimde yapan, bu konuda azami çaba sarf eden denetim ekibine ve yasaya riayet eden esnaflarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 23 Kasım 2012 09:21, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri