Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA OKUMA KAMPANYASI BAŞLATILDI   
SAMSAT’TA OKUMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

 

         Adıyaman’ın Samsat ilçesinde ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik okuma kampanyası başlatıldı.

         Samsat ilçe Milli Eğitim Müdürü Mazhar Aktaş, “Her Gün İlk ve Son On Dakikanı Bana Ayır” isimli okuma kampanyası başlatıldığını, bunun için köy ve mahalle muhtarları ile ailelerin kendilerine destek olması gerektiğini belirtti.

         Köy ve Mahalle Muhtarları ve bazı sivil toplum kuruluşları ile bir toplantı yapan Aktaş, muhtarlardan her türlü konuda destek sözü aldığını, bütün katılımcıların kampanyayı desteklediklerini ifade etti.

          Aktaş, “Kitap okuma yaşamsal bir ihtiyaçtır. Çünkü hayatı sevdiren, düşünceyi olgunlaştıran, hayata pozitif bakmayı sağlayan, anlama ve konuşma yeteneğini kuvvetlendiren güç kitap okumaktır. Bireyin topluma yararlı olmasını sağlayan sihirli güç yine okumaktır. Doğru ve yararlı kaynakların tespit edilerek çocuklarımıza bol kitap okuma alışkanlığının kazandırılması kaçınılmazdır. Okuma ile hakikati, doğruyu, güzeli bulmak mümkün olabilecektir. İşte bu kadar haklı nedenimiz varken okumaktan geri durmamamız gerekiyor. Biz Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçe genelinde ilk, orta ve liselerde okuyan öğrencilerimize yönelik olarak, ilk dersin ilk on dakikası ve son dersin son on dakikasını okumaya ayıracak bir kampanya başlattık.” dedi.

           Yılsonunda yapılacak bir değerlendirme ile kampanyaya en çok destek olan okul, öğretmen ve öğrencilerin ödüllendirileceğini belirten Aktaş, öğrencilerin 100 temel eser ve bu paralelde kitap okutmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 13 Kasım 2012 09:42, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri