Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLILAR DERNEĞİ HASTA VE YAŞLILARLA BAYRAMLAŞTI…   
SAMSATLILAR DERNEĞİ HASTA VE YAŞLILARLA BAYRAMLAŞTI…

Merkezi Adıyaman’da bulunan Samsatlılar Derneği (Samsat-Der) üyeleri dernek binasındaki bayramlaşma programından sonra bazı hasta ve yaşlıları ziyaret ettiler.

            Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Dernek Başkanı Fahrettin Çelik, yirmi beş yıl önce Atatürk Baraj Gölü altında kalan Samsat ve köylerinden Adıyaman’a taşınan Samsatlıların bir birinden kopuk yaşadıklarını, kurdukları dernek ile bu özlemi gidermeye çalıştıklarını söyledi.

            Dernek binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programından sonra bir grup üye ile birlikte bazı yaşlı ve hastaların hastanede veya evlerinde ziyaret ettiklerini belirten Çelik, ziyaret edilen bu kişilerin mutluluğu ile kendilerinin de duygulandıklarını ve mutlu olduklarını ifade etti.

            Çelik, ‘’Barajdan bu yana görmediğimiz büyüklerimiz var. Çeşitli vesilelerle bu büyüklerimizi ziyaret edip, onlara eski Samsat’ı hatırlatmak istiyoruz. Adıyaman merkezinde yaklaşık 50 bin Samsatlı nüfus yaşamaktadır.  Bu insanlar sosyal ve kültürel bir deprem yaşadılar. Yaşadıkları topraklardan, kültürlerinden koptular. Zor günler geçirdiler. Bu insanların geneli bir biri ile akrabadırlar. Bir araya gelip yeniden kaynaşmak için, Samsat’ın bütün kesimlerini kucaklayacak bir dernek kurduk. Bu bayramı da fırsat bilerek bazı büyüklerimizi ziyaret ettik. Önümüzdeki zamanlarda bu ziyaretlerimizi aralıksız sürdüreceğiz.’’ dedi.

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cumartesi, 27 Ekim 2012 22:13, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri