Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA İKİ KÖYE KÜLTÜR EVİ YAPTIRILDI…   
SAMSAT’TA İKİ KÖYE KÜLTÜR EVİ YAPTIRILDI…

Samsat ilçesine bağlı Taşkuyu ve Yarımbağ köylerine birer adet kültür evi yaptırıldığı bildirildi.

    

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen ve Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen “Tarım Eğitimi ve Kültür Evleri” isimli proje kapsamında yaptırılan kültür evlerinin köy konağı, misafirhane ve taziye evi gibi çok amaçlı kullanılacağı belirtildi.

    

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, kapanmış köy okullarının atıl durumdan kurtarılması ve yine kamu yararına sunulması amacıyla hazırlanan proje kapsamında iki köye kültür evi yapıldığını, önümüzdeki günlerde de ihtiyaca göre 7-8 köyde daha projenin uygulanacağını kaydetti.

    

Kaymakam Sündük, “Özellikle taziye evleri konusunda vatandaşlarımızın yoğun talepleri ile karşılaşıyoruz. Bazı köylerimizde bu sorun çözülmüş. GAP tarafından finanse edilen projemizle Taşkuyu ve Yarımbağ köylerimizde yaptırılan kültür evleri hizmete girdi. İhtiyaç duyulan diğer köylerimizde de öncelik sırasına göre kapanmış okullarımızı onarımdan geçirecek ve malzeme desteği sağlayarak kültür evine dönüştüreceğiz.” dedi.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazar, 21 Ekim 2012 10:06, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri