Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI KADINLAR MEME KANSERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ…   
SAMSATLI KADINLAR MEME KANSERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ…

         Samsat ilçesinde yaşayan bayanlar ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerine meme kanseri konusunda eğitim verildi.

    

Samsat Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda verilen eğitim çalışmasına Dr. H. Özlem Kaş, Hemşire Selma Demirci ve Ebe Nergiz Çelik eğitimci olarak katıldılar.

    

Dr. H.Özlem Kaş toplantıdaki konuşmasında, akciğer kanserinden sonra, dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser türünün meme kanseri oludunu ifade etti.

    

Kaş, her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağının bilindiğini, 1970’lerden bu yana meme kanserinin görülme sıklığında artış yaşandığını ve bu artışa modern Batılı yaşam tarzının sebep gösterildiğini belirtti.

    

Kaş, “Meme kanseri erken tespit edilirse, hasta %96 yaşam şansına sahiptir. Her yıl 44 bin kadın meme kanserinden ölmektedir. Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Bizde Samsat İlçe Devlet Hastanesi eğitimcileri olarak böyle bir eğitim çalışması yaparak vatandaşlarımızı bilgilendirmek istedik. Eğitimci ve dinleyicilerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

    

Toplantı sonunda bu konu ile ilgili katılımcılara, simgesel pembe kurdeleleri takıldı, el broşürleri dağıtıldı ve ilçenin değişik yerlerine afişler asıldı.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 19 Ekim 2012 13:26, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri