Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERDANIŞ, SAHABE PROJESİNİ YAZDI...   
DANIŞ, SAHABE PROJESİNİ YAZDI...

          Gazeteci Yazar Mehmet Emin Danış Sahabe Safvan bin Muattal kabri için düşünülen projeyi köşesine taşıyarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın verdiği sözü tutmadığını yazdı.

 

          Danış yazısında, birçok yetkilinin bu konu ile ilgili beyanları olduğunu, ancak alanda henüz hiçbir çalışmanın yapılmadığını dile getirdi.

 

          Yazar Danış, bu projenin Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan dahil bir çok yetkiliye sunulduğunu, Kadir Topbaş’ın ise sanki projenin finansmanını karşılayacakmış gibi lanse edildiğini hatırlatarak, madem verilmiş bir söz var tutulması gerektiğini kaydetti.

 

          İşte Gazeteci Yazar Mehmet Emin Danış’ın konu ile ilgili yazısı;

 

 

         

KADİR TOPBAŞ SÖZÜNÜ UNUTTU MU?

 

Adıyaman’ın gelişimiyle ilgili fikir jimnastiği yapan herkes konuyla ilgili giriş cümlelerini söyleyip de üç-beş madde saydıktan sonra konuyu Sahabe Safvan bin Muattal Hazretlerinin Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan türbesi ve çevresinde yapılması düşünülen külliyenin önemine getirir.

 

Adıyaman için her anlamda önemli bir proje diye adlandırılan Sahabe Projesi 25 milyon liralık devasa bir çalışma olup, AK Parti Adıyaman eski Milletvekili Mahmut Göksu’nun öncülüğünde başlatılan ve Adıyamanlılar Vakfı’nın da sahiplendiği, maddi olduğu kadar manevi anlam da taşıyan bir projedir.

.

Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ın il turizmine katkı vermesi düşüncesiyle gerçekleştirilen bir etkinliğe katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatları doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı KİPTAŞ İdaresi tarafından hazırlanan projeye maddi desteği de aynı kuruluşun vereceği ilan edilmişti.

 

Yani Sahabe Projesinin para kaynağı Sayın Kadir Topbaş olarak lanse edilmişti. Ancak aradan geçen bunca zamana kadar şahsen ben bir şey görmedim. Gören varsa da beri gelsin.

 

Nitekim projenin maddi nedenlerle tıkandığı ve zor duruma düştüğü de gün gibi aşikârdır. Bunun delil ve ispatı da Adıyaman’da göreve yeni başlayan Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyaret eden Adıyamanlılar Vakfı heyetinin yardım ve destek talep eden açıklamasıdır.

 

          Türbe, Cami, Şehitlik, Hafızlık Kur’an Kursu, Misafirhane, Toplantı Salonları, Otopark, Sosyal Dinlenme Alanları gibi eklentileri içeren Küllîye/Kompleks Projesi’yle ilgili yardım ve destek talebinde bulunulan ilk kişi Sayın Vali değildi, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan dâhil kimlere gidilmedi ki? Nitekim diğerleri gibi Sayın Vali Demirtaş’da “Sahabe Kabri Projesi İçin 24 Saatimi Vermeye Hazırım” diyerek umutsuz beklentimize yeni bir umut ışığı yakmış…

 

Peki, ne olacak? Haklı olarak görkemli tören ve etkinlikle Adıyaman’da lanse edilen Sayın Kadir Topbaş’ın sözünü unutup-unutmadığını sorar olduk… Ne oldu da onun yapacağı söylenen yardımlarla bitebilecek bir projeye yeniden yardım arar hale geldik?




Gönderen Editör, Salı, 09 Ekim 2012 09:07, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri