Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT MÜFTÜLÜĞÜ İMAM-HATİP LİSESİNDE KUR’AN-I KERİM DAĞITTI   
SAMSAT MÜFTÜLÜĞÜ İMAM-HATİP LİSESİNDE KUR’AN-I KERİM DAĞITTI

 

        Samsat İlçe Müftülünce, bu yıl eğitim-öğretime başlayan Samsat İmam-Hatip Lisesinde okuyan öğrencilere Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

        Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile Samsat İmam-Hatip Lisesinde okuyan 94 öğrenciye Kur’an-ı Kerim dağıtılması programına Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mazhar Aktaş ve Okul Müdürü Mitat Tepe katıldılar.

        Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl "Camiler ve Engelliler" teması ile kutlandığını belirten Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, haftanın önemine dikkat çekmek, camileri sevdirmek ve din görevlilerinin toplumdaki önemine öğrencilerimize aktarmak amacıyla, eğitim-öğretime yeni başlayan imam hatip lisesi öğrencilerini okullarında ziyaret ederek, birer Kur’an-ı kerim hediye ettiklerini söyledi.

            Albayrak, "Camiler, insanların barış içerisinde yaşaması, kaynaşmasına ve birbirini sevmelerine vesile olur. Bizi millet yapan kardeşliği, paylaşmayı, sevgiyi, saygıyı barındıran camilerimize sevmeli, korumalı ve sayılarını arttırmalıyız. Bu alanlardan engelli kardeşlerimizin de istifade edebilmelerine olanak sağlamalıyız.” dedi.

            Samsat İlçe Milli eğitim Müdürü Mazhar Aktaş ise yaptığı açıklamada, öğrencilere kitap ve Kur’an-ı Kerim hediye edilmesinden dolayı, İlçe Müftülüğüne teşekkür etti.

            Aktaş, “Samsat ilçemizde ilk kez imam hatip ortaokulu ve lisesi açıldı. Vatandaşımız bu okullara rağbet göstermektedir. Okullarımızın yeni açılmasından dolayı öğrencilerimizin okuma kitapları ve Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyacaklarını düşünüyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile dağıtılan eserler öğrencilerimizin bu eksiğini tamamlamış oldu. Müftülük personeli ve din görevlilerimize teşekkür eder, haftalarını en içten duygularımla kutlarım.” şeklinde konuştu.

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 03 Ekim 2012 13:11, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri