Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA İMAM HATİP LİSESİ AÇILDI…   
SAMSAT’TA İMAM HATİP LİSESİ AÇILDI…

         Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, yeni eğitim sistemi çerçevesinde yapılan düzenlemeler sonucunda imam hatip lisesi açılmasına karar verildi.

    

Düzenleme kapsamında 80. Yıl İlköğretim Okulu’nda imam hatip ortaokulunun açılmasına karar verilmiş ve buraya yoğun talep olması üzerine, lise kısmının açılması yönünde talepte bulunulmuştu.

    

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mazhar Aktaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni düzenlemeler sonucunda, daha önce 80. Yıl İlköğretim Okulu adıyla hizmet verilen okulda önce imam hatip ortaokulunun açılmasına karar verildiğini, vatandaşların buraya yoğun ilgi göstermesi üzerine lise kısmının da açılması için talepte bulunulduğunu ve bu talebin uygun görüldüğünü açıkladı.

     

Aktaş, 4. sınıfı bitirerek 5. sınıfa geçen öğrenci ve velilerinin imam hatip ortaokuluna büyük teveccüh gösterdiğini, bu nedenle lise kısmının da açıldığını belirterek, liseye kayıtların başladığını, ara sınıflara da aynı şekilde kayıt alınacağını kaydetti.

 

Aktaş, "İmam Hatip liseleri ülkemizin ihtiyaçlarından doğmuş okullarımız olup, ülkemiz insanının gönlünde farklı bir konuma sahiptir. Yeni düzenlemelerin yapılması ile birlikte halkımızdan İmam Hatip Lisesi açılması konusunda yoğun talepler gelmeye başlamıştır. Samsat genelinde tek bir lise ile hizmet verilirken, böylece ikinci lisemiz de açılmış olmaktadır. Böylece önümüzdeki dönemde daha iyi eğitim verileceğini düşünüyorum. Bütün uğraşımız bu yönde olacaktır.” dedi.




Gönderen Editör, Pazartesi, 10 Eylül 2012 08:38, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri