Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA İMAM HATİP ORTAOKULU BU YIL FAALİYETE BAŞLAYACAK   
SAMSAT’TA İMAM HATİP ORTAOKULU BU YIL FAALİYETE BAŞLAYACAK

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde açılan İmam Hatip Ortaokulunun bu yıl faaliyete başlayacağı ve bunun için 58 öğrencinin başvurduğu bildirildi.

   

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılı için ortaokul 5. sınıf kayıtlarının 17 Ağustos tarihi ile sona erdiği, ancak nakil yolu ile diğer öğrencilerin kayıt edilebileceği ifade edildi.

    

12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması yapılan yeni düzenleme ile Samsat ilçesinde 80. Yıl İlköğretim Okulu’nda imam hatip ortaokulu açıldı.

    

Milli Eğitim Bakanlığının stratejik planında yer alan hedefler dikkate alınarak sınıf mevcutlarının düzenleneceğini belirten Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mazhar Aktaş, sınıfların ortalama 20 kişilik olacağını bildirdi.

    

Aktaş yaptığı açıklamada, Samsat ilçesi genelinde 169 öğrencinin 4. sınıftan 5. sınıfa geçtiğini, bunlardan 58 kişinin imam hatip ortaokuluna başvurduğunu açıkladı.

    

Aktaş, “Şu ana kadar 58 öğrencimiz imam hatip ortaokulu için müracaat etti. İl dışına çalışmaya giden ailelerin dönüşlerinde, bazı öğrencilerin nakil yaptırabileceğini tahmin ediyoruz. Bu sayının 60’ı geçmesi muhtemeldir. Öğrencilerimizin ortalama yüzde 35’i imam hatip okuluna kayıt yaptırmıştır. Bu oran hedeflenen rakama yakın bir orandır.” şeklinde konuştu.

    

İlahiyat Fakültesi mezunu öğretmenlerin meslek derslerine girmelerinde bir engel olmadığını kaydeden Aktaş, öğretmen sıkıntısı yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etti.

   

Bakanlığın başlattığı 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması çalışmalarının vatandaşlara iyi anlatıldığı ve gerekli duyuruların yapıldığını kaydeden Aktaş, bu konu ile ilgili broşürler dağıtıldığını, camilerde vaaz ve hutbelerde duyuruların yapıldığı ve ev ziyaretleri gerçekleştirildiğini belirten Aktaş, “İmam hatip ortaokullarında, normal okullardaki kadar Türkçe, matematik ve fen dersleri var. Öğrenciler, herhangi bir katsayı veya benzer uygulamalarla karşılaşmadan, istediği Anadolu veya fen lisesine gidebilecekler. Vatandaşımız bunu anlayınca bu okullara rağbet etti. Samsat ilçemizde tek bir lise bulunmaktadır. Zaten bu lisemiz yeterli gelmemekteydi. Temennimiz, Samsat ilçemizde bir an evvel imam lisesinin açılmasıdır.” dedi.

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 24 Ağustos 2012 13:14, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri