Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT KAYMAKAMI MAHMUT KAŞIKÇI “ARTIK SAMSAT’TA BİLİMSEL TARIM YAPILACAK”   
SAMSAT KAYMAKAMI MAHMUT KAŞIKÇI “ARTIK SAMSAT’TA BİLİMSEL TARIM YAPILACAK”

            Adıyaman’ın Samsat ilçesinde iklim ve toprak analizleri yaptırılarak yöreye en elverişli ürünlerin yetiştirilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

            Verimli arazilere sahip olmasına rağmen bilinçsiz üretim nedeniyle her geçen gün verimin düştüğünü belirten Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, 95 ayrı bölgeden alınan toprak numunelerinin Şanlıurfa Toprak ve Su Araştırma Enstitüsünde analiz ettikten sonra hangi ürünlerin yetiştirilmesinin uygun olacağına karar verileceğini kaydetti.

             Kaymakam Kaşıkçı, “arazilerde sulama, gübreleme ve budama işlemleri yanlış yapılabilmekte ve dolayısıyla ürünün verim ve kalitesi düşmekte, ürünün hastalıklara ve zararlılara olan direnci düşmektedir.” dedi.

            Kaşıkçı, “İlçemizde başlattığımız tarımda dönüşüm yada alternatif ürün geliştirme çalışmalarına esas olması için ilçemiz genelinde toprak analizleri yapmaktayız. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden dokuz yıllık ve yaklaşık seksen elemandan bilgiler temin ettik. Ziraat Fakülteleri ile birlikte bu bölgede en iyi hangi ürünleri yetiştirebiliriz sorusuna cevap arayacağız. Belirlenen ürünlerin bir ekonomik değerinin olup olmayacağı ve önümüzdeki dönemde dünya piyasasında pazarlanabilme şartlarını tarım ekonomisi bölümlerine yaptıracağız. Ve neticede ilçemiz için tarım alanında en iyi olanını ortaya koyacağız ve ona göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.




Gönderen Editör, Pazartesi, 22 Ocak 2007 07:48, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri